Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Μισό εκατ. τόμοι του Google Books διαθέσιμοι για τη συσκευή ανάγνωσης της Sony

Μισό εκατομμύριο βιβλία που δεν καλύπτονται από πνευματικά δικαιώματα γίνονται διαθέσιμα για τη φορητή συσκευή ανάγνωσης Sony Reader, έπειτα από συμφωνία με τη Google που ψηφιοποίησε τα έργα.


Με την εξέλιξη αυτή, η βιβλιοθήκη του Reader φτάνει τους 600.000 τίτλους και ξεπερνά έτσι τη συλλογή της συσκευής Kindle της Amazon.com, η οποία αριθμεί σήμερα 245.000 βιβλία, εκτός από εφημερίδες, περιοδικά και ιστολόγια.


Όλα τα βιβλία που αφορά η νέα συμφωνία είχαν εκδοθεί πριν από το 1923 και περιλαμβάνουν σημαντικά έργα όπως η Ιστορία Δύο Πόλεων του Τσαρλς Ντίκενς και τα Ιστορικά του Ηρόδοτου.


Τα ψηφιοποιημένα βιβλία ήταν ήδη διαθέσιμα στο Google Books σε μορφή PDF, η οποία είναι κατάλληλη για ανάγνωση στον υπολογιστή αλλά δεν αποδίδει καλά σε μικρές οθόνες. Το Reader της Sony βασίζεται στο φορμά EPUB, η οποία τείνει να γίνει το στάνταρτ για τη διανομή ηλεκτρονικών βιβλίων.


Το Kindle της Amazon δεν υποστηρίζει αρχεία EPUB, παρουσιάζει όμως το πλεονέκτημα της ασύρματης σύνδεσης για την αγορά και το κατέβασμα νέου περιεχομένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: